18 maj 2018

Cara Hunter - Hemmets trygga vrå


Titel & Omslag
En flicka och hennes skugga ute i mörkret, väldigt passande till handlingen. Även titeln Hemmets trygga vrå passar väldigt bra in i handlingen.

Handling
Åtta åriga Daisy, utklädd till tusensköna, försvinner spårlöst under en fest. Föräldrarna Sharon och Barry anmäler henne försvunnen sent på kvällen. Men när polisen granskar foton från festen ser de att det inte är Daisy som springer runt i tusenskönadräkt utan ett annat barn. Ingen på festen verkar ha sett Daisy och ingen verkar ha saknat henne. var hon ens på festen?

Kriminalkommissarie Adam Fawley leder en utredning som gång på gång ändrar riktning när det visar sig att inget är som det först ser ut. En utredning som hela tiden också påminner honom om det barn han själv har förlorat.  Samtidigt tickar klockan för Daisy, och hoppet om att återfinna henne i livet blir allt mindre...

Mina åsikter
Det känns som att jag redan har läst den här boken, fast jag har nog inte gjort det. Jag gillar boken, jag gillar drivet i handlingen och jag avskyr så många karaktärer, däremot slutet köper jag inte, vilket jag tycker är tråkigt för det förstör en del att få ett avslut som inte känns okej.

Spoiler varning!
Alltså stackars barn och snacka om idiotiska föräldrar, varken Sharon eller Barry förtjänar att ha barn. Jag hade velat veta om Sharon dödade sin syster eller om det var en olycka. Slutet då som jag inte alls köper, varför skulle Daisys lärare ta henne och hur skulle de kunna veta att Sharon skulle gå ut och att Barry skulle bli sen, och att de lyckades manipulera så mycket bevis och dessutom hade de ju ingen relation i övriga boken... nej jag köper det inte och tyvärr faller boken på det.
betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...