9 april 2018

Frida Skybäck - Bokhandeln på Riverside driver

Titel & OmslagTiteln säger ju ganska mycket om bokens handling och omslaget också, böcker, bokhandel, känslor.

Handling
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked: Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel. Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster, och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Mina åsikter
Jag gillar Charlotte, det realistiska i hennes uppväxt, den hon är och hur hon tänker och reagerar i olika situationer, hon blir så verklig. Så även de som jobbar på bookshopen, det blir så verkligt när de vill så mycket och samtidigt inte har koll på allting, Charlotte blir lite boven eftersom hon måste ta alla de jobbiga beslutet och det är inte populärt när hon bara varit där en kort stund i jämförelse till de som jobbat där i flera år. När jag läser den här boken så bitvis så känns det som att jag är där och bitvis så är jag inte där men vill gå in i den där bookshopen och få vara med. Frida Skybäck är verkligen duktig på att måla sina miljöer med ord, utan att det på något sätt blir jobbigt eller segt i läsningen. Boken är väldigt lättsam att läsa och jag vill så klart få veta varför Charlotte inte fått lära känna sin moster och även få veta hur allting kommer lösa sig.

Jag hade inte läst någonting av Frida Skybäck sedan tidigare, men jag kommer helt klart läsa fler böcker av henne!

Spoiler varning!
När man får veta att Charlotte inte har någonting annat än några vänner och sitt företag hemma i Sverige så får man direkt vibbar om att hon kommer behålla bokaffären och flytta till London. Även att hon ska bli kär blir man ju lite spoilad om på omslaget, men jag gillar att den storyn inte tar för mycket plats.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...