13 januari 2018

Susan Casserfelt - Den tatuerade cirkeln

Titel & Omslag
Titeln och omslaget går lite hand i hand, Den tatuerade cirkeln pratar om Zetas tatuering som står i fokus i den här boken, och på omslaget ser vi nog hur den ser ut. (För jag antar att det är den)

Handling
En ung man skjuts ihjäl i Gamla stan, de märkliga omständigheterna gäckar polisinspektör Kajsa Nordin som börjar gräva i fallet tillsammans med den pensionerade kriminalkommissarien Christian Modig från Örnsköldsvik. Spåren leder dem vidare uppåt i landet, till en nyöppnad plastikklinik i Västernorrland. Men vad pågår egentligen i den gula villan i det natursköna landskapet kring Höga kusten-bron?

Allt börjar med att Kajsa under ett romantiskt restaurangbesök hör två skott, rusar ut och hittar en svårt skottskadad ung man. Hon påbörjar livräddande insatser men blir bryskt bortmotad av tre svartklädda män som hon antar är hemliga poliser. Men snart riktas misstankarna i stället mot henne själv, och hon tvingas ta saken i egna händer. Detta leder till att Kajsa återigen kommer i kontakt med Zeta, och via kändiskonstnären ett dolt sällskap med en synnerligen ljusskygg verksamhet. Bland annat med kopplingar till en privat klinik vid foten av Höga kusten-bron....

Mina åsikter
Jag har lite svårt att få ihop hur gammal Zeta är för ibland känns hon som 20 ibland som 60 och hon känns som någon som gör allting för sin egen skull. Som när hon inte informerar Kajsa i förväg om vad hon lurar iväg henne på för någonting. Intressant just det här med att öppna klinik för organtransplantation med plastikkirurgi som täckmantel, hur man använder sig av olika personer för att få det att fungera och hur mycket man ljuger för allt och alla bara för att i slutändan rädda livet på den man själv bryr sig om. Allting i den här boken handlar nästan om egoistiska handlingar, allting för mig, så även Kajsas flickvän som jag mest tycker är trångsynt och jag hoppas verkligen att Kajsa kommer ta sitt förnuft till fånga och flytta. Det är en riktigt spännande bok, det händer mycket och Lotta, lilla Lotta som är ute på äventyr med nytt jobb och träffar sitt livskärlek och allting blir så fel, jag tyckte Lotta lyfte den här boken väldigt mycket, alla hennes val i livet och allting inte blir som hon hoppas, det är ju nämligen så många gånger, man tar inte rätt beslut och det är skönt ibland att det är så även i böcker.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...