5 november 2017

Adrian McKinty - Jag hör sirenerna på gatan

Sean Duffy #2
Titel & Omslag
Klart man hör sirener på gatan i en polisbok så den titeln säger verkligen ingenting och omslaget är väldigt tråkigt...

Handling
Kommissarie Sean Duffy vet inte vilket som är det mest ofattbara och svårlösta brott han ståttinför. En torso placerad i en resväska kommer i alla fall nära... Ändå behövs det bara en enda liten ledtråd och där den, en tatuering. Sean Duffy är nu fullt återställd och tillbaka i tjänsten efter det allvarliga trauma som hans senaste fall utgjorde - är redo att följa det spå av blod  som alltid, oavsett hur svagt det är, länkar samman en kropp med en mördare.

Mina åsikterJag var inte jätte imponerad av första boken men den här var snäppet bättre. Den börjar med ett driv men sen tappar boken det och det blir mest tjatigt och segt och storyn tar sig ingenstans men sen blir det bättre i slutet igen.  IRA kriget är med även i den här boken, vilket förstör mycket för poliserna eftersom de blir påhoppade för att de finns, folk är hatiska, de goda mörkar saker och sopar det under mattan. Det här är en sådan där frustrerande bok där man inser hur mycket de med makt sopar under mattan för att de gynnar dem, och börjar man fundera så inser man att det är så det är över allt ALLTID. Det är inte regler och lagar utan pengar som styr. 
betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...