29 september 2017

Anne-Marie Schjetlein - Döden den bitterbleka

Bok #2 i serien om kirurgen Andreas
Titel & Omslag
Man märker på titel och omslag att böckerna i serien hör ihop, däremot tycker jag kanske inte att de är speciellt fristående som det står.

Handling
Halmstad plågas av ett pedofilrykte, som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar å sjukhuset, utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil? Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?
Trots att Andreas inte har sett skymten av Petra på ett år så kan han inte slappna av, hennes sista ord gnager i honom. "Om du kontaktar polisen så kommer jag tillbaka, men inte till dig utan till dina kära söner". Så Andreas tassar på tår, tvekar inför relationer som lockar och försöker att inte väcka Petras vrede.

Mina åsikter (Spoiler varning!!)
Petra är en psykopat och det måste vara så sjukt jobbigt för Andreas att inte våga berätta för polisen vad han vet och vad han misstänker, han försöker verkligen göra allt för sina söner. Bara den delen att hon tror att det en dag kommer bli de och att han bara ska älska henne, tror hon att man kan tvinga till sig kärlek? Eftersom hon farit illa både pga av sin mamma och alla hennes män så borde hon ju veta bättre men hon verkar inte förstå, å andra sidan förstår jag inte hur hon kan vara så arg på sin syster som lyckades smita, fast Petra verkar inte ens veta om att hennes mamma flydde med henne så de gick inte att hitta. Och om Petra inte är frisk så vet jag inte vad jag ska tycka om Stinas man, han slår henne och låser in henne när deras son är kidnappad, han bryr sig inte om sina barn över huvudtaget utan han styr och ställer sin familj med järnhand och tycker att han har rätt att ha älskarinnor, nej fy usch vilket svin!! Han och Petra kan gärna få döda varandra, eller gifta sig med varandra så slipper vi dem i fortsatta böcker.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...