23 augusti 2017

Åsa Schwarz - De 7 nycklarna

Titel & Omslag
Titeln och omslaget har båda med handlingen och med varandra att göra. 

Handling
Rebecka vaknar av att  en pistol pressas mot huvudet och att någon väser "The key" i örat, i rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som har en nyckel till internet, de träffas en gång i kvartalet i Washingtong för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det så kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen under. När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat så förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör hon allt för att lösa gåtan om vem som är ute efter nycklarna, men spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.

Mina åsikter
Det här var en spännande bok, men jag hade lite svårt att riktigt fastna för några karaktärer och tur var väll det när man aldrig visste vem som var ute efter nycklarna och inte. Det är ett högt tempo i boken och man blir lurad flera gånger för att man får nya uppgifter och när man är i slutet av boken känner man sig ganska lurad.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  bokus  cdon

2 kommentarer:

  1. Jag har varit lite nyfiken på denna men tror tyvärr inte det är något jag kommer plocka upp i slutändan!

    SvaraRadera
  2. Den här ligger hemma i hyllan också. Den ska bli spännande att läsa!

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...