2 maj 2017

Pernilla Ericson - Jag ska hitta dig


Det här är bok nr två i serien om Erlagruppen. (därför är det Spoiler varning på hela texten!)
Erlagruppens "fixare" Rickard Falke befinner sig i livsfara, han sitter inne på information som fälla den undre världens mäktigaste man, och klockan tickar mot den kommande rättegången. Rickard kommer tillbaka till Sverige för att få träffa Jesper, han är det närmsta en släkting Rickard har men Jesper är döende och han har inte långt kvar. Risken Rickard tar genom att återvända gör att han direkt får en torped efter sig som dessutom har hjälp av någon på insidan inom polisen, vilket leder till att Erlagruppen återförenas för att se till att hinna få tag i torpen innan han kommer åt Rickard. Liv Kaspi som ingår i Erlagruppen och som står Rickard nära får använda all sin styrka och skicklighet för att överleva och rädda de hon själv älskar mest.

Jag älskar karaktärerna i den här serien, Erla gruppen deras vänner runtomkring, speciellt de kring Liv eftersom vi har lärt känna henne bäst. Men i den här boken får vi lära känna Rickard betydligt bättre och jag gillar han ännu bättre nu. Pernilla är jätte duktig på att smyga in i texten vad som hände i tidigare boken så man känner väldigt fort att man är med i handlingen, hon skriver även på ett sådant sätt så böckerna är spännande rakt igenom, det är inga sega transportsträckor utan fullt ös och med en avslutning som fungerar riktigt bra. Jag hoppas verkligen att det kommer komma fler böcker för jag vill lära känna Erlagruppen ännu bättre och få ta del i fler fall de får nysta fram sanningen och det här är helt klart en serie som skulle passa att filmatisera.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på harpercollins  cdon  adlibris  bokus

1 kommentar:

  1. Har inte börjat läsa den än men hoppas hinna snart!

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...