17 maj 2017

M.J. Arlidge - ...får leken tåla

[Helen Grace #4]
Mitt i natten lyses stadshimlen upp av skenet från tre stora eldsvådor, det är mer än bara ett tragiskt sammanträffande och Helen Grace får vara med om en ondska hon aldrig tidigare sett maken till. Bränderna kräver flera människoliv och man märker snart att det är välplanerade bränder, men de hinner knappt påbörja utredningen av den första nattens tre bränder innan nya bränder börjar och fler får sätta livet till. Pressen på Helen blir stor när allmänheten kräver att de får tag i mordbrännaren, samtidigt som hon själv även måste hantera både överordnade och se till att reportern Emelia Garantia inte förstör polisens arbete i jakten på ett scoop. Sen vet vi sedan tidigare att Helen även har egna demoner att hantera.

Jag hade hoppas att grejen med Helen och Emelia hade varit över efter förra boken men ingen av dem verkar ha lärt sig någonting utan Helen skjuter sig själv i foten och Emelia kan verkligen gå över lik för att få sig en story, hon verkar inte speciellt mänsklig alls. Det var även det här som drog ner betyget på boken för själva mordbrännar storyn var intressant och upplösningen inte så himla självklar utan man läste "bara ett kapitel till" för att få veta mer. Den här boken har precis som tidigare delar ett bra flyt och med korta kapitel blir det svårt att lägga ifrån sig boken, jag hoppas det kommer en bok nr fem men där får gärna både Helen och Emelia skärpt till sig.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris bokus cdon

1 kommentar:

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...