4 april 2017

Pia Hagmar - Saga är hundvakt

Det här är en Lätt att läsa bok, en bok med bara versaler för att underlätta för de som försöker knäcka läskoden. Boken handlar om Saga, Saga har en bästa kompis som heter Max och när han ska vara borta en dag så frågar han om Saga vill komma och leka med hans hund Skrutt under tiden. Vilket Saga jätte gärna vill göra och börjar planera allting de ska hitta på, men Max säger att han inte vill att Skrutt ska gå från gården, men Saga struntar i det och det som inte får hända händer, Skrutt rymmer.

Den här boken är en tankeställare om att man ska lyssna på vad andra säger och om man inte gör det så kanske det händer någonting men sen kommer vi till den där biten om att berätta vad som har hänt. För jag tycker att Saga bara berättar halva sanningen, hon ljuger inte men hon döljer saker för Max och den biten tyckte jag inte alls känns okej, jag vill inte att mina barn ska lära sig att det är okej att skönmåla en händelse så den verkar mindre hemsk än den är.

1 kommentar:

  1. Tror du att barnen uppfattar att det är dumt att bara berätta halva sanningen? Om de gör det är det nog en bra bok för barn att läsa så de lär dig sanningens värde.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...