Bokbloggsjerka 7 – 10 april

Ja Fredag och idag har jag massa roliga planer, vi ska börja fixa så vi ska kunna bygga ny altan, och jag ska bygga några hopphinder så jag kan träna mer hemma. Vad ska ni hitta på idag? Eller i helgen? Den här helgen undrar Annika vad vi tycker om att vissa bokserier kan pågå i en hel evighet.

Alltså deckare är ju oftast bara "några" böcker, ibland 4-5 vilket ofta kan kännas för lite kring 10 tycker jag är lagom/max gräns... men det är väldigt individuellt. Vissa serier funderar man på varför de är så många för man gillar de inte och läser de då så klart inte, andra serier avslutas på tok för fort. Ungdoms serier är väldigt ofta trilogier. När jag var yngre tyckte jag mer böcker var fristående och att det är mer ovanligt idag, eller så hamnar jag bara och läser många serier. 
 

Kommentarer

Jag bangar nog ofta för serier faktiskt.
MissMagic sa…
Jag är i regel mer för fristående böcker. För mig känns det som att tre böcker i en serie är lagom om det ska vara flera. Är det ännu fler blir jag lite överväldigad ^^;
Monika sa…
Jag tror jag håller med där. Förr fanns nästan inga serier och nu är nästan allt det. Ibland undrar jag vad det kan bero på.
Visst känns det som om trilogier blivit mer vanligt?!
Jag vet att barnen gillar serier, Lasse-Maja böckerna till exempel.
Vargnatt sa…
Jag tycker nog serier tar för mycket tid oftast :p
Bokstund sa…
Åh, så trevligt med en altan i solen! Jag tycker ofta om serier, men inte alltid. Vissa kan bli för långdragna.
Åsa C sa…
Böcker i bokserier bör kunna läsas fristående, öppnar ju upp för fler läsare som inte följt serien från början då. Trilogier har många fördelar. :)
Bokdamen sa…
Ja det verkar vara en trend att så mycket ska vara serier och det görs ju mycket serier som visas på Netflix etcetera. Lite tröttsamt kan det bli även om jag läser/ser på serier.
Mrs Calloway sa…
frågan är inte så enkel som den kan verka
Ewa K sa…
Vissa serier kan absolut bli för långa.
Sara sa…
Jag läser mest fristående böcker. Långa serier lockar inte mig.

Populära inlägg i den här bloggen

Abdel Sellou - En oväntad vänskap

Anki Edvinsson - Lust att döda

Teen wolf ~ säsong 2