22 mars 2017

Rebecka Edgren Alden - Den åttonde dödssynden


För tio år sedan föll Nora från sjunde våningen i ett trapphus och överlevde mirakulöst, vad som egentligen hände den kvällen är fortfarande höjt i dunkel. Numera är Nora en framgångsrik föredragshållare och författare till självhjälpsböcker som inspirera människor att ta tag i sina liv så som hon själv gjorde efter sitt fall.

I samband med att hon börjar skriva en ny bok som utgår från de sju dödssynderna flyttar en gåtfull kvinna, Klara, in i villan mittemot Nora och hennes familj. Ordningen i kvarteret rubbas och relationer prövas när det förflutna hinner ikapp och förträngda minnen ger sig tillkänna.

Jag hade tyvärr väldigt svårt för typ alla karaktärer, de är så ytliga och egoistiska och Nora verkar verkligen inte vara en bra mamma. Jag gillar storyn även om det är lite uppenbart hur allting ligger till, och jag blir lite besviken över att jag inte ens blir lite lurad hur allting ligger till eller jo vem Klara egentligen är tar ett tag innan jag riktigt får rätt. Boken hade varit så mycket bättre om karaktärerna inte hade stört mig så mycket, de där ytliga människorna utan djup de fungerar inte alls för mig, varken i verkligheten eller i böcker. 

Spoiler varning!
Oj vad jag hade svårt för Nora och hennes man, snacka om ytliga människor som är villiga att trampa på vem som helst för egen vinning. Jag gillade ändå storyn, fram tills de fem sista sidorna, alltså seriöst fick de allting att verka som att det var Klara/Kickis fel när det egentligen är Frank som är värsta psykopaten och Nora ser det som ett bevis på hur mycket han älskar henne och att han är villig att göra allt för henne. Det säger ju att Nora inte heller kan vara riktigt funtad.
Betyg 3 av 5

3 kommentarer:

  1. Nja, det låter inte som att jag tänker kasta mig över den boken...

    SvaraRadera
  2. Oj jag gillade den jättemycket.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte läst något av henne, och det verkar inte vara någon större förlust heller ;)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...