20 februari 2017

Sharon Bolton - Daisy i kedjor

Hamish Wolfe är inte annorlunda, han kommer att sitta inspärrad resten av sitt liv för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor - och han får mängder av beundrarbrev.  Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans mamma har samlat en grupp människor som också tror att Hamish är oskyldigt dömd, eller är de egentligen ett gäng knäppskallar som är i olika grad tokiga.

Maggie Rose är advokad och författare, hon skriver böcker om riktigt brott som har begåtts och när Hamish kontaktar henne så är hon till en början väldigt emot att ha någonting med han att göra, tills hon inser att hans story kanske kan blir en bra bok. Maggie tar sig bara an fall hon vet att hon kan vinna så innan hon bestämmer sig gör hon noga efterforskningar och försöker sätta sig in i Hamish fall och även lära känna han bättre.

Sharon Bolton är verkligen en mästare på att skriva spännande böcker, och mig trollade hon totalt bort om vem som hade gjort vad och i slutet när man började ana sanningen så blev man lurad igen och allting var ännu värre än man hade förväntat sig. En riktigt bra bok med ett väldigt bra flyt  handlingen, även karaktärerna var lätta att få grepp om och att gilla eller ogilla, sen blev man lurad genom hela boken men det är en annan femma ;)

Spoiler! Jag förstår inte varför Maggie tog på sig Hamish fall, hon tänkte själv åka in och han skulle bli fri, var hon fortfarande så lindad runt hans lillfinger efter alla år? Och för att vara en topp advokat så var hon rätt trög och hade verkligen många lik i garderoben. Jag trodde där ett tag verkligen att Hamish var skyldig men jag borde ha insett tidigare att det var någonting skumt när Maggie fick så mycket information av polisen. Sen att Hamish var tillsammans med Liz kändes däremot inte riktigt okej utan blev lite för mycket för att svänga till allting.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...