24 februari 2017

Bokbloggsjerka 24 – 27 februari

Annika säger att hon kan inte gå in i en bokhandel utan att köpa böcker som hon känner att hon måste äga där och då. Hon utgår från att alla känner så(eller har hon fel) vad tror du att detta tvång/denna impuls bottnar i? 

Jag känner faktiskt inte så, jag är rätt bra på att begränsa mina bok köp så där i riktiga butiker, däremot tycker jag det är svårare att inte beställa hem några böcker lite nu och då (speciellt på rea). Fast böcker som har ned satt pris i butiker har jag också svårare att motstå... Men jag försöker verkligen begränsa mig till böcker som jag verkligen tror att jag kommer gilla, visst ibland blir det inte så men jag kan inte köpa hem alla böcker och många undrar nog varför jag har MASSOR av olästa böcker hemma och ändå köper fler.

1. Jag måste ju köpa böcker av favoritförfattare och delar i serier jag läser.
2. Om jag läser en serie jag verkligen gillar och jag inte köper boken så kanske den inte ges ut längre när jag tänk köpa den och då måste man leta efter boken med ljus och lykta och det kan ta väldigt lång tid och är i vissa fall omöjliga.
3. När jag ska välja vad jag har tänkt läsa så gillar jag att ha mycket att välja på, ungefär som när man går på biblioteket, när jag bara hade någon oläst bok och skulle börja läsa en ny bok så hände det ibland att jag inte hittade någonting jag ville läsa. Det är en riktigt jobbig känslan när man vill läsa men ingenting som finns tillgängligt.

15 kommentarer:

 1. Redan innan jag började köpa så hejdlöst många böcker som jag gör nu så fick jag nästan ångest när antalet olästa kröp under 30 :)

  SvaraRadera
 2. Jag lånar det mesta jag läser. Men vissa speciella böcker vill jag gärna köpa eller så önskar jag mig dom när jag fyller år eller liknande =)

  SvaraRadera
 3. visst måste en ha böcker att välja mellan. jag vill ha många olästa böcker i mina hyllor

  SvaraRadera
 4. Mitt problem är att jag har så många olästa böcker, som jag absolut skulle vilja läsa NU, så varför jag köper fler böcker kan man verkligen undra ;) Kanske är det som för dig, att jag är rädd att de inte kommer att gå att få tag på om jag inte köper dem direkt.

  SvaraRadera
 5. Problemet för mig blir att även om jag numera bara köper böcker jag verkligen tror jag ska gilla så hinner jag inte läsa allt.

  SvaraRadera
 6. "många undrar nog varför jag har MASSOR av olästa böcker hemma och ändå köper fler" skriver du - ja, det undrar jag också. Varför jag har det och gör så, alltså ...

  SvaraRadera
 7. Usch ja, att inte ha något att läsa när en verkligen vill kan vara riktigt jobbigt.

  SvaraRadera
 8. Jag försöker knappt ens begränsa mig ;)

  SvaraRadera
 9. Känner igen en del av det där. Går ju väldigt sällan i bokhandel numera och köper betydligt färre böcker nu än jag gjorde förr. Använder mig av biblioteket för det mesta. Men vissa fackböcker lockar förstås fortfarande att köpa/äga, men då har det blivit från bokus vid rabatterade priser. ;)

  SvaraRadera
 10. Ja, om det är lägre priser har jag svårare att motstå behovet av att äga en bok...

  SvaraRadera
 11. Ja men visst är det ett mysterium: man har rader av olästa böcker men ändå ingen som "passar" ...

  SvaraRadera
 12. Jag har lättare att kontrollera mig i butik, men klickar jag in mig på Adlibris så är det såååå mycket svårare att hålla fingrarna i styr :)

  SvaraRadera
 13. Man måste ju ha att välja på :-)

  SvaraRadera
 14. Jag gillar också att ha mycket att välja melan när det är dags för nästa bok.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...