31 december 2016

Victoria Aveyard - Glas svärdet

Andra delen i Röd drottning-trilogin.
Mare Barrow har rött blod, precis som vanligt folk men hon är inte som andra, hon har en silverförmånga, hon kan styra blixten. Silvrarna förnekar att sådana som Mare existerar och försöker få alla att tro att hon är en silver men när Maven, prinsen och hennes vän lurar henne så ser Mare ingen annan utväg än att fly, och under sin flykt inser hon att hon inte är ensammen utan det finns fler som henne rödblodiga med silverförmågor. På jakt från numera Kung Maven försöker Mare hitta fler som henne för att rekrytera till sin sida, men Maven har upptäckt vad hon försöker göra och gör allting för att hinna först. I sin vilda jakt att vinna över Maven så börjar Mare mer och mer bli som det monster hon försöker besegra, kommer Maven eller Mare vinna och till vilket pris.

Det här är en sådan typiskt mitten del i en serie, den är stundvis seg, alltså det händer saker men det blir lite ointressant och när den här boken äntligen fått upp ångan då tar den slut med en cliffhanger. Jag påbörjade den här boken direkt den kom ut, men inte förrän nu lyckades jag avsluta den, tror det hände för lite för att jag skulle vilja fortsätta, andra böcker lockade mer. Jag gillade första boken, den här boken är det så mycket ondska och ilska och det känns som ingen någonsin har varit lycklig utan världen känns så grå. Jag tror däremot att sista delen kommer bli riktigt spännande och förhoppningsvis får trilogin ett riktigt bra avslut.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  cdon  adlibris

1 kommentar:

  1. Jag tror också att sista delen kommer att vara bättre!

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...