8 november 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 45

Varje måndag tänker jag skriva bokbloggsfrågan, och sen är det tisdag innan jag lyckas ta mig tid till det, måndagar bara springer iväg jag hinner inte alls med. Som vanligt kommer veckans bokbloggsfråga från barnboksbloggen
Läser du alltid ut böcker oavsett om du tycker om dem eller inte? Bloggar du även om de böcker du väljer att inte läsa ut? Skriver du även recensioner om de böcker du inte tycker om? Hur gör du i fall du får recensionsexemplar som du absolut inte tycker om, läser du i alla fall eller lägger du undan boken? Och hur gör du med recensioner av de recensionsexemplar du inte alls tycker om.

Jag läser alltid ut böcker, däremot sedan jag började blogga så kan vissa böcker bli liggandes i månader(säkert i  något år också) halv lästa men målet är att de ska läsas ut. Ibland har jag påbörjat någon bok känt att nää det här vill jag inte läsa, rycker ut bokmärket och ställer tillbaka den i olästhyllan. Recensionsexemplar (speciellt de jag har efterfrågat) försöker jag läsa ut och blogga så fort som möjligt men de jag inte gillar går det segt med, och då recenserar jag dem när de är lästa. Är det inte efterfrågade rec.ex blir de lästa när jag känner för det. Och gillar inte jag en bok så skriver jag det, det händer inte speciellt ofta men vissa böcker fungerar man inte alls med då måste man få vara ärlig om det, däremot behöver man inte skrika ut det på alla socialamedier om att den boken var skit dålig ;) 

6 kommentarer:

 1. Jag säger också alltid vad jag tycker om böcker, men jag avbryter böcker jag inte alls gillar och då tycker jag det inte är rättvist att skriva om dem.

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte lägga ifrån mig böcker, jag måste läsa ut dem :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är viktigt att vara ärlig i sina recensioner. Tycker man om en bok ska man skriva det, likaså om man tycker mindre om en bok. Jag söker ju själv efter recensioner via bloggar på böcker som jag vill läsa, och då vill jag ju inte bli lurad att tro att en bok är bra när den egentligen borde ha fått ganska dåliga betyg... :)

  SvaraRadera
 4. Jag skriver också vad jag tycker om böcker, men jag läser inte ut böcker som inte funkar för mig, brukar skriva någon rad (ej recension för det skulle inte gå) om böcker som jag inte läser ut, utan typ att jag bryter för att den inte passade mig. Bra att ha ifall jag vill gå tillbaka och kolla ;)

  SvaraRadera
 5. Jag har inga problem med att skriva negativa recensioner och jag tror att både förlagen och författarna uppskattar att man är ärlig.

  SvaraRadera
 6. Det tror jag bara är på att kunna avbryta i början om man kännas att boken inte passar för tillfället, det kanske har hänt mig någon gång, men oftast om jag börjar läsa en bok så läser jag hela :)

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...