16 november 2016

Helene Tursten - Jaktmark

Bok ett i Helene Turstens nya serie om Embla. (Den första serien är Irene Huss, som jag inte har läst men har sett många av filmerna och gillat)
Embla är kriminalinspektör och jobbar tillsammans med Göran och Hampus på mobila enheten på länskrim, men just nu har Embla två veckors semester för att vara med på älgjakten. Jakt och boxning är Emblas två största intressen och hennes sätt att koppla av, men årets jakt blir inte som det var planerat för först får det en ny person i jaktlaget som dessutom är ägaren av en del av marken som de tidigare har arrenderat men jakten får avbrytas när två av jägarna försvinner. Det tar inte lång tid så hittar de den ena jägaren död men den andra är fortfarande försvunnen och det är väldigt dåligt om ledtrådar.

Jag gillade den här första boken, det var många karaktärer men det gjorde ingenting utan de var väldigt lätta att hålla isär vem som var vem, det var någon jaktgubbe man i början fick fundera lite extra på vem var det där nu igen. Det ska bli intressant att få fortsätta läsa om Embla, man vill så klart få veta mer om hennes förflutna, för där finns det något skelett i garderoben. Ska bli intressant att se hur nästa bok är uppbyggd då den här fokuserade mycket kring Embla och den hon är och fallet hade direkt anknytning till hennes liv, så i nästa bok får vi nog lära känna Göran och Hampus lite mer och att fallet är lite mer friståend. En lätt läst deckare med högt tempo och mycket som händer så det är svårt att lägga ifrån sig boken, helt klart en bok i min smak!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  cdon  adlibris 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...