19 oktober 2016

Scream ~ säsong 2

När jag var tonåring såg jag Scream och Jag vet vad du gjorde förra sommaren filmerna  och tyckte de i alla fall var nog bra att se minst en gång, vissa har jag sett flera. Så när Scream skulle komma som tv serie så visste jag att det var en typisk serie man antingen gillar eller ogillar, jag tyckte att första säsongen var jätte bra.

Andra säsongen har gått på Netflix nu i sommar, och sista avsnittet kom ut idag (en Halloween special på två timmar) När jag såg första säsongen så tänkte jag att NEJ det här kommer nog inte kunna fungera som flera säsonger men jo det gjorde det visst, jag har älskat att bli skrämd, att luska i vem som gör vad och framför allt Vem är mördaren!

Ni som inte har sett filmerna eller tv serien Scream så handlar det om tonåringar som blir uppringda av någon som hotar och skrämmer folk och ja de får så klart även besök av denna någon (som har på sig en scream mask) och ibland hittar de olika ledtrådar och de försöker så klart hitta vem som är den skyldige men gång på gång blir man lurad och man vet aldrig förrän i slutet vem som är skyldig, eller medskyldig. Vissa misstänker man flera gånger men man ändrar sig hela tiden, oftast har man flera misstänkta så även ungdomarna och de är bra på att peka finger åt höger och vänster över vem de misstänker. Vissa delar är lite blodiga och ibland (ja okej rätt ofta) tar ungdomarna inte de bästa besluten vilket inte alltid går så bra men det finns många intressanta karaktärer och tyvärr dör även en hel del men de får ändå det här att fungera.


Scream är redan upplockad för en 3e säsong och jag längtar!!

6 kommentarer:

 1. Svar: Det var smart av dig att stänga av Slasher redan efter femton minuter! Du gick garanterat inte miste om någonting! Men jag håller med dig om att det är lite skrämmande att inte ge en serie en ordentlig chans. Jag hade faktiskt samma upplevelse med American Horror Story. Jag såg första avsnittet för två år sedan och hatade och sedan dess har jag inte sett något mer, men nu bestämde jag mig för att ge det en chans igen och tyckte att det var väldigt bra! Det är inte lätt att veta vad som är rätt att göra^^

  SvaraRadera
 2. Jag glömde ju också säga att jag tyckte att det var roligt att du hade sett säsong två av Scream och tyckt om den! Jag var också orolig för hur en andra säsong skulle bli, men jag tyckte till och med att den var bättre än den första! Halloweenspecialen älskade jag tyvärr inte. Den var inte dålig, bara inte lika bra som jag hade förväntat mig :) Jag hoppas att tredje säsongen blir lika bra, eller bättre, som andra! :D

  SvaraRadera
 3. Jag precis som du gillade tv-serien Scream. och jag har sett båda säsongerna och håller med dig att de är verkligen bra, denna Halloween avsnitt känns bara krystat, gjort så att vi inte ska glömma av serien och göra så att vi är intresserade av att fortsätta titta på kommande säsong. (Jag fick lite vibbar från att den var inspirerad av Jag vet vad du gjorde förra sommaren 2)

  SvaraRadera
 4. Såg att du i en annan kommentar nämnde att du först inte hade gillat American Horror story men sen gillat den när du gav den en andra chans.
  Jag gjorde något liknande, jag såg AHS första säsongen och gillade den och sen tittade jag på första avsnittet i säsong 2 och pga det skiljer sig så från första säsongen så gillade jag det inte och tittade inte mer. Men har länge känt att jag kanske skulle titta på säsong 2 en gång till och kanske skulle ändra uppfattning om den.
  Och det har jag gjort nu och har precis avslutat att se säsong 2, så nu ska jag se om följande säsonger är lika bra som de två första eller inte.

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...