4 augusti 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 31

Det var ett tag sedan jag gjorde veckans bokbloggsfråga men äntligen börjar jag vara tillbaka lite mer här på bloggen och om en månad börjar det nog bli ännu mer fart när jag inte kommer vara borta varje helg. Nu drar nämligen hösttävlingarna igång men jag hoppas på att i alla fall hinna läsa en del.
Frågan som barnboksbloggen har den här veckan är: 
Handen på hjärtat: Hur ser det ut med dina hyllvärmare? Har du många olästa böcker i din bokhylla som du har dåligt samvete över, eller tillhör du de som faktiskt hinner läsa i samma takt som de nya böckerna trillar in?

Jag har MASSOR av olästa böcker här hemma, säkert kring 500 stycken men jag har inte dåligt samvete över det. Varje år har jag en speciell hylla där de böcker som jag köper under året får ligga, så är målet att hinna med dessa, hinna med några hyllvärmare och rec.exen har en egen hög så jag inte glömmer bort dessa. Jag önskar att jag hann läsa fler böcker och i år är det färre än någonsin men de trillar in i ungefär samma takt som tidigare så nu känner jag att det är lite svårt att hinna med. Mitt mål är att försöka ligga plusminusNOLL böcker på nyårsafton, inte i år men kanske nästa år och sen får jag börja försöka minska ner antalet olästa för de tar lite väl stor plats just nu och det börjar bli trångt även för de lästa.

Men ibland är det så bra att ha många böcker här hemma, det är många böcker köpa på rea och på loppis, så jag lägger inte ner massor av pengar på böcker som sen står och blir lite dammiga innan de blir lästa. Men vissa gånger som nu, då börjar man läsa en serie som står oläst i bokhyllan och böckerna är jätte bra och går inte ens att köpa längre :)

5 kommentarer:

 1. Har inte heller dåligt samvete över mina olästa böcker, jag har ju ändå skaffat de för att jag vill läsa dem.

  SvaraRadera
 2. Nej, dåligt samvete kommer jag aldrig att ha över mina olästa böcker. Men de har en nästan osund förmåga att föröka sig :)

  SvaraRadera
 3. Jag försöker också få till ekvationen till slutet av året, hoppas att jag klarar det :)

  SvaraRadera
 4. Har inte dåligt samvete över mina olästa böcker, däremot kan jag i bland känna mig stressad över att hinna läsa de :)

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig riktigt förstått vem det är som stoppar in olästa böcker i min bokhylla ;)

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...