30 augusti 2016

Christina Lindström - Jack

Jack är den snygga coola killen som är grym på innebandy och får alla tjejer han vill ha. Freja har stor näsa, en rosa stickad mössa och hon tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par men när de träffas på toaletten på en fest så kan ingen av dem värja sig, de faller handlöst för varandra.  Men så hinner Jacks förflutna ikapp, för i grundskolan var han inte så snäll med de mindre coola eleverna och även om Jack tycker att han har lämnat det där bakom sig så har de som han har sårat inte glömt och när Freja får veta saker om Jack så inser hon att han inte är den hon trodde att han var.

Förälskelse över gränserna, när det inte är med den de borde bli tillsammans med utan de klickade när de pratade med varandra utan att där och då har riktigt koll på vem den andra är och vilken status. Barn som Jack finns på alla skolor, så även Freja, man känner igen sig själv i den här boken och många andra man gått skola med vilket gör boken så verklighetstrogen. Samtidigt som det ger hopp om att vissa kan ändra sig till det bättre och inte vara elaka mobbare för evigt. En bok för ungdomar att läsa, jag tror den kan ge lite insikt för barn/ungdomar hur de själva kanske uppfattas och sen inse om kanske borde bli snällare eller våga ta för sig mer osv.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  cdon  adlibris

2 kommentarer:

  1. Den här lyssnade jag på för ett tag sen och tyckte den var rätt underhållande, kändes lite som att kastas tillbaka till tonårstiden då författaren använde mkt. "tonårsspråk". Även mycket av handlingen i sig kändes väldigt realistiskt, så som det säkert både har varit - och fortfarande är bland ungdomar.

    SvaraRadera
  2. Jag köpte den här nyss, och tänkte att våra barn och jag själv skulle läsa den. Nu har vi fullt upp att hinna med recensionsex., men så snart de är lästa blir det den här.

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...