31 augusti 2016

Cilla & Rolf Börjlind - Den tredje rösten

Andra boken i serien om Tom Stilton & Olivia Rönning.
I Marseille hittas en kvinna styckad och nergrävd i ett strövområde. Hon har tidigare arbetat på en cirkus som targetgirl för en knivkastare. Hennes död skakar om en nära vän till före detta polisen Tom Stilton, tillsammans åker de ner till Frankrike för att ta reda på mer om det brutala mordet.
Under tiden i Stockholm så har en tulltjänsteman hittad hängd i sitt hem, polisen konstaterar väldigt fort att det är ett fingerat självmord och kopplar ihop mordet med det parti droger som har försvunnit som tullen har beslagtagit.
Olivia Rönning dras in i mordet på tulltjänstemannen eftersom hon suttit barnvakt åt hans dotter och Olivias mamma bor på samma kvarter som familjen så hon råkar av en slump vara där i samma veva som flickan hittar sin pappa. Motivet till mordet leder poliserna in i kretsar som tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet.

Alltså många stör sig på när poliserna har problem hit och dit och i många serier är det poliser med alkoholproblem, här är det inga sådana missbruk (än så länge) men det är många trasiga människor, som tillsammans försöker överleva och som hjälps åt för de alla är bra på någonting. Det händer väldigt mycket med karaktärerna i varje bok i den här serien och det gör att allting flyter på så bra mellan alla ledtrådar och allt polisarbete som så klart också står i fokus, och det är väldigt intressanta fall.                                                                  Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon


1 kommentar:

  1. Att det händer mycket med karaktärerna i den här serien är kanske det jag gillar mest. Olivia Rönning till exempel, hon har ju förändrats väldigt mycket från den första boken. Och det känns helt trovärdigt, med tanke på var hon står i livet m.m. Den fick en 4:a av mig också.

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...