29 juni 2016

Dave Rudden - Det lånade mörkrets riddare

Jag antar att det här är första delen i en serie.
Denizen Hardwick är föräldralös och hans liv är så normalt som det kan vara när man har bott på ett barnhem i 11år. I sagorna blir de föräldralösa barnen räddade från eländet när de upptäcker att de har magiska krafter, egentligen är prinsar och prinsessor i andra världar eller krigare, men det här är verkligheten och där är föräldralösa barn bara barn utan föräldrar. Ja det var i alla fall vad Denizen trodde tills en mörk natt då grinden till barnhemmet Crosscaper öppnas och en man i en i bil hämtar Denizen för att ta han till hans faster, en faster han aldrig tidigare har hört talas om.  Och när han får träffa henne så vill hon inge ge han några svar på alla hans frågor och han får mer och mer frågor eftersom på vägen till sin faster så blir de överfallna av monster som kan växa fram ur skuggorna.

Jag tycker att det tog för lång tid innan man som läsare fick svar på många av ens frågor och om början var spännande så tyckte jag mitten av boken var seg, händelselös och riktigt tråkig. Slutet blev lite bättre men jag fastnade inte riktigt för storyn eller karaktärerna men jag gissar att det här är en serie som behöver en bok till för att växa, ge en mer information och för att få i alla fall mig att fastna. Men den här boken är en fantasybok från 11år, så jag tror jag helt enkelt var lite fel målgrupp, både när det gäller åldern boken var riktad till och att jag inte läser så mycket fantasy.
Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

1 kommentar:

  1. Upplägget låter rätt spännande. Synd att den var segläst. :/

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...