28 maj 2016

Sofie Sarenbrant - Tiggaren

Tiggaren är den femte boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld.
Obs! Läs inte recensionen om du inte har läst tidigare delar i serien.

Det var väldigt luddigt i slutet på förra boken, vem dog, vem överlevde?  Emma dog där på sjukhuset, allting för att hon inte skulle berätta för någon vad hon visste om de korrupta poliserna, Nyllet överlevde men han har inte riktigt all information som Emma hade hunnit få fram.
I den här boken får vi följa Tiggaren Soraya som såg sin enda vän bli misshandlad till döds av några män, hennes mål är att få ihop nog med pengar för att komma hem igen, allt för att fly från de som tagit henne till Sverige men även från de som misshandlar tiggare. Det var egentligen inte tiggarstoryn som låg i fokus i de här boken utan det var de korrupta poliserna vilket inte gjorde mig så mycket när jag verkligen hoppas att vi nu slipper de svinen i resten av serien. Om ni har läst och gillat de tidigare delarna i den här serien så måste ni läsa den här boken också, har ni inte ens läst de tidigare böckerna så tycker jag att ni borde ge de en chans.


SPOILER varning! 
Jag trodde när jag läste förra boken att Nyllet och Emma dog, men samtidigt kan man inte fortsätta en serie med huvudpersonerna döda. Så att Nyllet överlevde var inte så överraskande, för nu fick han möjlighet att vara utredare i mordet på Emma och förhöra Hillevi när de äntligen lyckades få tag i henne. Men jag förstod inte riktigt hur Emmas pappa Evert helt plötsligt var så insatt i allting och dessutom lyckades vara där och se till att man tystade ner att Emma överlevde, det måste ju ha varit flera på avdelningen som visste om det.
Vad arg jag var på Emmas mamma som går och har en affär med Emmas mördare, nog för att hon inte visste det men hon kan inte vara så bra människokännare, och Gunnar måste var värsta sortens människa, mördar en av sina närmsta vänners dotter, ligger med hans fru och försöker sen låtsas vara vänner, nej usch vad arg jag har varit när jag har läst den här boken.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...