29 mars 2016

Hjorth, Rosenfeldt - Den stumma flickan

Sebastian Bergman #4
Det var ett tag sedan jag läste de tre första delarna i den här serien men eftersom jag köpte den här på bokrean i fjol och jag köpte del fem på årets bokrea så kände jag att det var dags att ta tag i dem, för det är en spännande serie där jag gillat det jag tidigare har läst.

I den här boken blir hela familjen Carlsten brutalt mördade i sitt hem i Torsby, mamma pappa och de två sönerna är skjutna på nära håll med ett hagelgevär. Det här utvecklas till ett komplicerat fall utan ledtrådar när Ursula reagerar på en sak hon får se på bilderna från brottsplatsen, vilket leder till att man börjar leta efter en flicka som är försvunnen,som man tror var hos Carlstens när de blev mördade, och om mördaren inte har flickan så måste de hitta henne innan han gör det. 

Jag hade glömt så mycket från vad som hände i bok tre men man fick en del återberättat så man var helt inne i vad som hade hänt tidigare och man får följa både fallet och de olika personerna och deras privatliv. Det var mindre fokus på  Vanja än i förra boken och man fick se en sida av Sebastian som antagligen visade hur han var innan hans fru och dotter omkom. Nu är jag verkligen super peppad på att i april ta tag i senaste delen och få veta mer hur det går för vissa delar i polisernas privatliv är väldigt långdraget men samtidigt kan man inte släppa serien för man vill veta hur det kommer att lösa sig med allting, men det var skönt att se att Sebastian inte bara beter sig som ett riktigt svin utan faktiskt har lite medkänslor och tänker på andra ibland även om det var av egoistiska anledningar.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...