26 februari 2016

Kristina Ohlsson - Sjuka själar


Först sattes träden i brand, sedan försvann det någon.
Lukas försvann några dagar innan han skulle ta studenten, tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador i en lekpark. Lukas skador har gjort att han har tappat minnet för vad som har hänt senaste året i hans liv, men hans minne är det enda som kan berätta vad som har hänt de två andra som har försvunnit men aldrig återfunnits.
Det har nu gått tio år sedan Lukas kom tillbaka och för första gången ska han åka och hälsa på sina föräldrar sedan dess. Samtidigt flyttar hans barndomskompis David tillbaka och med sig har han Anna, de ska bo i prästgården men en stark oro hos Anna för hon upplever saker som David nonchalerar bort, som korset i trädgården eller fönstret som öppnar sig själv.


Spoiler varning!!
Jag gillade delar av den här boken, jag gillade grund storyn med Lukas men delen med Anna och David fungerade i början men sen blev det för mycket, det kändes inte riktigt trovärdigt. Sen så är det bara jag som saknar ett avslut? Alltså vi fick veta hur det slutade för några men för Lukas och Anna, fortsatte sitt härjningståg senare och varför gjorde de som de gjorde och vad hände med flickorna som aldrig återfanns och.... ja det känns som man hade velat få läsa lite mer om vad som hände sen.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...