7 februari 2016

Gabriella Ullberg Westin - Ensamfjäril


Det är julafton och det snöar i Hudiksvall, på eftermiddagen får polisen ett larm om att Henna Pedersen, som är gift med Sveriges bästa fotbollsspelare har hittats mördad i hemmet.

Polisen Johan Rokka som precis har återvänt till Hudiksvall får brottsutredningen på sitt bord men när ytterligare ett mord sker så börjar han se en koppling mellan sitt egna förflutna och han inser att hans egna skelett börjar krypa fram ur garderoben.

Jag gillade den här boken, storyn var intressant och det var svårt att i förväg lista ut vem som var skyldig, Johan letar efter någon tjej som försvann när han var yngre och det är egentligen därför han sökte sig tillbaka till sin barndomsstad, men antar att vi får ta del av det i någon annan bok.
Det händer mycket i den här boken, det är ett snabbt tempo med lättläst text MEN, enligt mig är det lite för mycket detaljer och text om när folk har sex, det kändes stundvis som att jag läste en erotisk deckare. Men jag kommer helt klart läsa fortsättningen i serien och andra delen kommer ut redan nu i vår om jag inte minns helt fel.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på HarperCollins 

1 kommentar:

  1. Hm, låter faktiskt lite intressant men aldrig hört talas om förut!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...