8 februari 2016

Camilla Grebe - Eld och djupa vatten


Bok #5 i serien om Siri Bergman


Två syskon försvinner från sina fosterhem, försvinnandena är oförklarliga och utredningen står verkligen stilla när man misstänker deras biologiska mamma och pojkvän men de har alibi för båda tillfällena. En kort tid senare hittar man en bild på barnen med en främmande kvinna, som identifieras som den försvunna 29åriga Kajsa Rantanen, och inte långtid efter att man har hittat bilden så hittas Kajsa död. 

Spoiler varning!
Psykologen Siri Bergman fortsätter att hjälpa polisens gärningsmannaprofilgrupp även om de oregelbundna arbetstiderna sliter mycket på familjelivet. Den där dröm familjen som Siri äntligen har men som är på väg att försvinna efter hennes snedsteg med en av poliserna hon brukar jobba med.

Jag gillar den här serien det gör jag verkligen men det var nog de två första böckerna som var absolut bäst. Jag gillar verkligen inte Siris snedsteg, en kollega som hon fortsätter att jobba med när hon hjälper polisen, sen hennes bästa kompis som hade en affär med Siris döda pojkvän det känns som att det aldrig kommer gå att fixa för som Siri säger så vet hon ju inte om det kommer hända fler gånger.
Det har blivit så mycket drama i den här serien, det är mer om Siris alla problem och hon som är psykolog kanske skulle fungera lite annorlunda än vad hon gör?
Sen så storyn i den här boken då man fosterhemsplacerar syskon och de hamnar i olika familjer och det gör så ont i hjärtat hur många barn som far illa och den här boken fick vi läsa om flera sådana barn. Men det är ett oerhört viktigt ämne att barn far illa i sina biologiska familjer men även att fosterhem inte alltid är bättre utan till och med kan vara värre.
betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...