25 januari 2016

Cecilia Lindblad - och sedan aldrig mer


Monica Blom får det inte så lätt på sin arbetsplats som polis i Linköping när hon anmäler sin kollega för sexuella trakasserier, alla tycker att Monica bara svamlar så hon bestämmer sig för att söka nytt jobb. Hon söker jobb på sin hemort i södra Skåne, men det blir inte så lugnt som hon först trodde.

En man hittas död i en badhytt, kort efter hittas en kvinna död i sitt hem. Man utreder det som två olika dödsfall, som visar sig vara två mord och med två mord tätt inpå och i ett litet samhälle gör att poliserna börjar leta om det finns någonting som kan koppla samman de döda.
Monica jobbar hårt med fallen men även med att knyta band med gamla vänner och hon inser att hon är bevakad och hon har sina misstankar om vem det kan vara.

Jag tyckte inte storyn bara om Monica fick något slut utan det är nog någonting som författaren har tänkt spinna vidare i nästa bok. Lösningen på morden var oväntad och jag var aldrig inärheten av att kunna räkna ut vad som skulle hända och det blev ett bra slut på den storyn, men även många karaktärer har vi fått en grund på och jag vill så klart veta mer hur det kommer gå med Monica och några andra men tyvärr var det väldigt många platta karaktärer som jag inte ens minns några dagar efter jag läst boken. 
Det här är Cecilias debut bok och man känner att den är lite försiktig men välskriven och jag tror att det kan ta en stund att hitta sitt sätt att skriva så jag hoppas Cecilia snart kommer ut med fler böcker för jag vill läsa mer i den här serien och få följa Cecilias utveckling.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  cdon  adlibris

1 kommentar:

  1. En bok jag inte har hört talas men kändes inte som något för mig heller.

    Psst, andra delen ligger nu ute i min födelsedagstävling!

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...