29 september 2015

Sally Green - Det mörka ödet


Half bad #2
När jag började läsa Det mörka ödet så kom jag inte ihåg den första boken så bra och det återberättades inte allt för mycket så först kände jag mig lite förvirrad men ibland fick man några glimtar om vad som hade hänt tidigare så till slut kände jag att jag hade koll på handlingen. 


Nathan har fått sina tre gåvor och hans magiska kraft har vaknat, men Nathan tycker att hans kraft är jobbig och vet inte hur han ska lära sig hantera den så nätterna vill han spendera själv och han försöker lära sig sin kraft. Men gång på gång vaknar han blodig och med minnes luckor, och den enda han vet som kan hjälpa han är hans far, som ännu en gång övergivit honom. 
Nathan är fortfarande jagad av nästan alla men hans mål är att han måste frita Annalise från fienden, kriget mellan svarta och vita häxor blir bara värre och värre när Nathan får höra talas om en grupp rebeller som vill ta ner rådet för att kriget ska ta slut. 
Men Nathan vet inte vem han kan lita på, speciellt inte nu när han inte ens kan lita på sig själv.

Jag tyckte det var lite jobbigt att hitta tillbaka in i handlingen, och det är väldigt mycket fokus på Nathan och hans kraft men boken är en typisk mellan bok så vi tar oss framåt och får några frågor besvarade och några som kvarstår. Jag hoppas att det är lite mer fart i sista boken som jag så klart ska läsa för jag vill ju veta hur det går med Nathan och alla de andra. 
I den här boken var nog min favorit Nathans pappa, visst han kanske inte är så god men verkar någon vara god i den här trilogin? 
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon 2 kommentarer:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...