1 september 2015

Arni Thorarinsson - Den sjunde sonen

En Einar deckare. (Vet inte om någonting spoilas när jag inte läst tidigare böcker) 
Eftermiddagsbladets reporter Einar blir skickad till det lilla samhället Vestfirdir för att rapportera om den lokala ekonomin så hoppas han att någonting intressantare ska dyka upp att skriva om. 
Och Einars förhoppningar blir sanna, det ena dramatiska efter det andra inträffar, en välkänd fotbollsstjärna och hans vän försvinner, ett hus brinner ner till grunden och när Einar ska intervjua ägaren till huset så blir de nästan ramade av en stulen husbil. Samma husbil som man senare hittar utbränd i skogen med två döda människor i. 
Samtidigt som Einar snokar runt i det lilla samhället så har han sitt röra privatliv som han måste ta hand om.

Alltså den här boken är säkert bättre än vad jag tyckte för jag fastnade på alla isländska namn, både på personer och orter och det gjorde det jätte tjorvigt att försöka hålla isär alla olika människor.
När boken tog slut så hade jag förstått storyn i alla fall och vem som var skyldig till vad men det är så mycket som jag fastnade i under läsning och jag fick tyvärr aldrig något flyt i läsandet.
Men funderar på att läsa den andra boken av Arni Thorarinsson som är översatt till svenska, för att ge författaren en till chans och att jag då kanske har lite lättare för namnen i boken. 

Betyg 2 av 5
boken finns att köpas adlibris  cdon  

1 kommentar:

  1. En författare jag aldrig har hört talas om och det låter inte riktigt som något för mig heller. Men man vet aldrig :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [November 2021]

2 överrasknings rec.ex 12 köpta böcker, 1 läst Från toppen, Rec.ex (läst), Överraskning, 3 köpta på röda korset Rec.ex:   1 Överraskning:   ...