28 augusti 2015

C.J Carmichael - Till kärlekens försvar

Det sprids ett rykte på ett advokatkontor, att Jane Prentice är anledningen till att Matthew Gray har skilt sig. Eftersom ingen har förnekat det men samtidigt så har ryktet gjort att Jane och Matthew undviker varandra så mycket det bara går och har bett att inte behöva arbeta tillsammans så är det ingen mer än de två som vet sanningen.
Matthew önskar att Jane hade varit anledningen till hans skilsmässa, men nu tiden efteråt så har han försökt lägga fokus på att få umgås med sina barn vilket hans ex fru försöker förhindra ibland och hans tonårsson har han inte speciellt bra relation med. 

Men nu har deras chefer bestämt att de måste hjälpas åt med ett knivigt fall som berör Matthew på det personliga planet och de måste nu lägga sina egna problem åt sidan för att fokusera på att göra sitt jobb. 

En bra bok som visserligen är rätt förutsägbar men den ger en verkligen funderingar lite här och där och det känns lite som att det kring skilsmässan kan hända på riktigt och även att händelserna kring deras fall är sådan som förekommer och man fick ta del i flera viktiga frågor om hur både barn och vuxna är mot varandra och hur föräldrar påverkar sina barn.
Eftersom boken hade så bra saker man kan fundera kring och att den är lätt läst så får boken ett högre betyg, men eftersom den är så förutsägbar som den är så sänker det betyget lite.
Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...