18 juli 2015

Ann Olerot - Änglasynden

En man mördas brutalt i sitt egna hem mitt på dagen och så klart finns det inga vittnen.
Mördaren känner sig oövervinnerlig och snart har Julian och Susanne på falköpingspolisen flera mord att lösa, men ledtrådarna att följa upp är är väldigt få. 

Samtidigt sitter Oscar i en källare och kan inte förstå varför han är inlåst och han är väldigt fundersam över vad det egentligen är som hänger i trädet utanför källarfönstret. Varför verkar ingen leta efter han och när han försökt banka på fönstret har ingen hört han, är han redan bortglömd av sin mamma? 

Det här var en spännande lättläst bok men den lyckades inte riktigt gripa tag i mig och suga in mig i handlingen och det känns som att boken tappade en del i slutet och jag har så svårt att förstå hur så många mord kunde begås utan att någon såg mördaren. Dessutom så var det vid ett tillfälle skrivet som att mördaren var med när en dog och samtidigt som att mördaren stod en bit bort och spionerade och såg när personen dog på håll, jag fick inte riktigt ihop det.
Betyg 3 av 5

1 kommentar:

  1. Den har jag köpt som pocket precis. Jag tror nog det är en debutroman.

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...