19 mars 2015

Jörn Lier Horst - Grottmannen

Det här är första boken som jag läser av Jörn Lier Horst och då första i serien om William Wisting fast egentligen är det bok 9 i serien, men även bok #8 finns utgiven på svenska. 

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen, men när i av hans grannhus hittas en man som varit död i fyra månader så kommer döden lite väl nära inpå. Men det verkar inte vara något brott utan bara en ensam man som dött framför tvn och ingen som märkt det. 
Wistings dotter Line tycker det är en tragiskt händelse att någon kan vara död i sitt hem så länge utan att någon märker det så hon som är kriminalreporter övertalar sin chef att få skriva om händelsen, så hon beger sig hem till sin pappa för att nya i grannens liv.

Men bara någon dag efter det första dödsfallet så hittas ytterligare en man död, även den här mannen har legat död under en längre tid men han är desto svårare att identifiera, men i en av hans fickor har han en broschyr men fingeravtrycken på den till hör en amerikansk seriemördare. 
Är det seriemördaren man har hittat, eller ett offer, eller bara någon som träffat på han? 
Eftersom FBI är ute efter seriemördaren så kommer de för att hjälpa till, men det är inte så lätt att få hjälp av FBI och samtidigt försöka undanhålla pressen vad som pågår. 

Ofta känner man att reportrar i böcker lägger sig i och snokar för mycket och kör lite över poliserna, men inte här, utan jag känner att Line försöker sköta sitt jobb på ett snyggt sätt och att William oxå gör det och man flätade ihop allting i boken på ett väldigt snyggt sätt. 
Helt klart en författare jag kommer läsa fler böcker av!!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

2 kommentarer:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...