23 februari 2015

Salla Simukka - Röd som blod

17 åriga Lumikki bor i Tammerfors i en egen lägenhet, en dag när hon kommer till gymnasieskolan och går in i mörkerrummet där det aldrig brukar vara någon mer än hon så hittar hon massor med pengar.
Hon blir förvånad och går till sin lektion och funderar mycket kring pengarna, men när hon kommer tillbaka så är pengarna borta men hon vet nog vem som har dem.

Dessa pengar kommer få några ungdomar att bli vänner och att bli indragen i en livsfarlig härva av narkotikasmuggling och de inser även att vuxna är väldigt bra på att ljuga.

Jag gillade karaktärerna även om alla var lite för mycket och när det här är en trilogi så får man inte svar på alla frågor men man vill verkligen läsa mer.
Men jag förstår inte varför man var tvungen framställa Lumikki som den perfekta tjejen som kan allt och hon kan tydligen kamouflera sig hur bra som helst så ingen känner igen henne och hon har lite för mycket livserfarenhet för att föreställa en 17 åring.
Ska bli spännande att få läsa fortsättningen och hur det kommer gå för Lumikki och hennes vänner.

Betyg 3 av 5
Boken finns att köpas på  cdon   adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...