5 januari 2015

Mons Kallentoft - Vindsjälar

Malin Fors #7 så finns helt klart chans att man blir spoilad om man inte har läst de tidigare delarna.

På ett äldreboende i Linköping hittar man en morgon 79 årige Konrad Karlsson död, han verkar ha hängt sig i sin larmknapp men när Malin och hennes kollegor pratar med personalen och de anhöriga så är det ingen som kan förstå varför Konrad skulle ta sitt liv, tvärtom det är det sista han skulle göra. 
Under obduktionen så förstärks misstankarna om att Konrad blev mördad och i jakt på mördaren så får de nysta i väldigt mycket som inte går rätt till men som inte har med mordet att göra men som de får ta tag i senare och se om de kan göra någonting åt det. 

En bok som är väldigt uppdaterad i det moderna Sverige, där folk livnär sig på andra och det ska sparas och sparas på de sjuka och gamlas bekostnad. Jag gillar att Mons Kallentoft vågar skriva om det som är aktuellt och som berör oss alla, det som pågår i vårat sverige här och nu och som inte riktigt är okey men som ändå pågår. 
Mordhistorien i den här boken var inte så speciell eller invecklad utan en rätt lättsam story och det kändes som att Mons egentligen ville skriva om annat för samhällets baksida var det minst lika mycket fokus på.  Jag hoppas nästa bok har en bra story där karaktärerna får växa och där det händer lite mer som påverkar framtida böcker. 
  Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...