30 januari 2015

Carin Gerhardsen - Gideons ring

Hammarbyseriens bok #5. 

En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten, morgonen efter blir polisen kallade till ett hyreshus och där utanför John Gideons dörr sitter kvinnan. 
Flickan heter Veronica men hon pratar inte men de kan konstantera att hon har blivit utsatt för brott men det är svårt att hitta ledtrådar när hon inte själv vill berätta. 
Poliserna börjar luska i vem John Gideon är eftersom kvinnan satt just utanför hans dörr men grannarna skvallrar mest om att han måste vara pedofil med tanke på alla de unga tjejerna som brukar springa in och ut ur hans lägenhet i tid och otid.
Conny Sjöberg har svårt att gå vidare när de inte får tag i John och några från teamet fortsätter att luska i andra saker och samlar bevis mot den/de som gjorde illa Petra. 


Den här boken/serien visar verkligen att man aldrig vet vem man kan lita på och att en utsträckt hand kan komma från oväntat håll och att folk har många fördomar men låter det stanna vid skvaller. 
En bok/serie som verkligen får en att tänka till och det känns skönt att Petra äntligen har fått veta vem som är skyldig och i nästa bok kanske vi kan släppa det och lägga fokusen framåt! 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...