20 november 2014

James Oswald - Flickoffret

Flickoffret är första delen i serien om kommissarie McLean.

En ungflickas vanställda kropp hittas i ett igenbommat källarrum, runt kroppen har någon lagt ut sex organ i en cirkel och allting tyder på att det har skett som någon ritual. Eftersom kroppen har legat där ca 60 år så är det inte så lätt att identifiera offret och även mördaren eller mördarna kan vara döda sedan länge.
Tony McLean har nyss blivit tillsatt som kriminalkommissarie i Edinburgh och eftersom fallet med flickan ses som ett cold case så måste de prioritera andra fall men McLean har svårt att släppa fallet och han börjar luska i allt för mycket på fritiden. 
Det förekommer en del bestialistiska mord i Edinburgh, det är mord som inte uppvisar någon rimlig logik men McLean börjar efter ett tag koppla ihop morden med den döda flickan i källaren.

Jag gillade boken, stundvid, ibland var det segt och långdraget och ibland var det ett högt tempo och man bara ville läsa mer. Däremot tyckte jag att det var för mycket tjafs på polisstationen och för mycket fokus på alla personer där så det blev massor med personer man skulle ha koll på.
Sen slutet på boken, där man fick veta vem som var mördaren osv, det var inte riktigt en lösning för mig och jag hade gärna sett ett bättre slut.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

3 kommentarer:

  1. Funderar på om jag ska ta denna som nästa bok, men nu blev jag lite osäker.

    SvaraRadera
  2. Jag har den på G i min läshög - ska bli spännande att se om jag tycker likadant som du :)

    SvaraRadera
  3. Jag läste ut den här om dagen. Tyckte med att den var seg bitvis första halvan var riktigt långdragen men sen gillade jag faktiskt andra halvan.

    SvaraRadera

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...