17 september 2014

Gillian Flynn - Vassa föremål

Camilla Preaker är journalist i Chicago och när hennes chef ber henne åka till sin hemstad Wind Gap i Missouri känns det mest bara jobbigt eftersom hon har undvikit stället i åtta år. 
Det hon ska rapportera till sin chef om är hur det går i letandet efter den försvunna tioåriga flickan, och även leta om det kan finnas ett samband med flickan som kidnappades och sedan hittades död ett år tidigare.

Camilla är inte alls sugen på att träffa sin mamma Adora, deras relation har alltid varit ansträngd och ingenting har ändrats. Adora håller henne på avstånd, försöker alltid göra sig själv till ett offer och älskar att pyssla om Camillas trettonåriga halvsyster Amma.

Camilla får höra saker om sin syster och lär känna henne och märker hur manipulativ hon är, det är Amma som styr och ställer bland ungdomarna i Wind Gap. Ju mer Camilla gräver kring flickorna desto mer konstiga saker om sin mamma och syster upptäcker hon och snart börjar hon gräva i sitt egna förflutna för att få fram sanningen om vad som egentligen pågår. 

Jag gillade den här boken, den var spännande rakt igenom och man hade mycket tankar om vad som pågick och vissa tankar fick man mer rätt om än andra men det är kul när det inte är super uppenbart och storyn gör kast lite fram och tillbaka för att lura en.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

2 kommentarer:

  1. Visst var den bra!! Nu hoppas jag att Flynn skriver fler böcker!

    SvaraRadera
  2. Jag gillade denna med, i år har jag läst hennes tre böcker och snabbt blev hon en favorit, hoppas verkligen det kommer flera böcker av henne snart :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...