30 juli 2014

Jussi Adler-Olsen - Journal 64

Avdelning Q bok 4 (varning för spoiling)
Nete Hermansson var naiv och trodde gott om de flesta fram tills flera män hade missbrukat hennes förtroende. Hon får lära sig den hårda vägen hur elaka människor är. Grymhet, tvång och förnedring var vardagsmat under hennes uppväxt.
En dag hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir inledningen på Avdelning Qs svåraste utredning efter som så många försöker tysta ner sanningen.
Efter ett tag inser Carl Mörk och hans assistenter Assad och Rose att det som hände i det förflutna fortfarande pågår och att det är någonting riktigt stort på spåret, men ju fler ledtrådar till sanningen som de hittar desto  farligare blir det.

Jag vet inte vad det var men jag tyckte inte att den här boken var lika bra som de tidigare böckerna har varit. Kanske för att det kändes så hemskt allting som Nete utsattes för eller så var hur hemsk huvudstoryn är. När man som redan hade svaren på det mesta så ville man mest läsa klart boken för att se till att alla skyldiga åkte dit inte för att få reda på vem som var skyldig.

Betyg 3 av 5

1 kommentar:

  1. Håller med om att den är hemsk och otäck och bra. Det här är min favoritbok av de som getts ut på svenska. :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...