Bokbloggsjerka 7 – 10 mars

Idag får vi frågan "Vilken typ av böcker kommer aldrig finnas i din bokhylla?" 

KlassikerJag tycker de har ett knepigt språk och så länge inte vissa barnböcker ex av Astrid Lindgren räknas som klassiker så kommer de inte hamna hos mig, inte för att jag ska läsa dem i alla fall.

Sc-fi/Fantasy 

Visst någon paraonomalfantasy bok kan väll gå an och de här ungdomsböckerna med lite sci-fi/fantasy inslag fungerar oxå. Men däremot INTE dessa tjocka böcker som bara blir fler och fler så man kan tro att de föröka sig värre än kaniner och helt plötsligt är en serie så oändligt lång att det är omöjligt att ens bära alla böckerna samtidigt.

Gamla böcker

Jag gillar böcker med moderns språk = så att texten flyter på, jag gillar inte att fastna på ord eller meningar och fundera på vad de menar.

Poesi Ja alltså nej det fungerar inte, det är ingenting för mig... 

Diet-mat böcker Böcker om olika dieter går inte heller hem här, jag äter det jag tycker om och mår bra av!

För mig okända språk
Böcker som för mig är skriva på språk jag inte kan, varför ska jag ha massa böcker hemma på ett språk om jag inte begriper ett smack av lixom. 

Historiska böcker
Jag gillar inte historiska romaner eller historiska böcker alls, utan vill läsa om nu tid.

Och nu ska jag kika in på vad ni svarar för att inse vilka punkter jag totalt glömde!

Kommentarer

Sanna sa…
Men det finns ju så många olika klassiker! Och dessutom trycks vissa upp i moderniserade utgåvor med nyare språk. Jag ser klassiker mest som en topplista över vad som skrivits innan idag - bara det allra bästa från varje årtionde har ju blivit ihågkommet och tryckt igen, så det är en slags kvalitetssäkring... :)
Tänk så olika man kan vara, jag älskar att läsa om historia!
Carolina sa…
Håller med Sanna - det finns ju så många klassiker från olika tider. Alla är ju inte gamla, och alla har definitivt inte ett ålderdomligt språk. De favoritböcker du har idag kanske räknas som klassiker om tjugo år?
Ewa K sa…
Hos mig finns det massor av historiska böcker, både fakta och skönlitterärt. Tänk så olika vi kan vara :).
Lotten sa…
Trist om de klassiker du försökt dig på har ett knepigt språk. Alla är inte så tycker jag. Om jag köper en bok ska den dock definitivt vara på ett språk jag kan läsa ;-)
Ugglanoboken sa…
Håller med om att klassikerna är värda en chans - jag älskar verkligen klassiker! Det finns ju oftast en anledning till att de levt kvar och fortfarande läses. Men visst kan språket göra dem lite svårtillgängliga ibland.
bloggbohemen sa…
Poesi har jag också svårt för, men det finns en del som jag faktiskt kan uppskatta. Klassiker är det likadant med. Vissa är urtrista, men många är riktigt bra.
Boklysten sa…
Hos dig är alla de olika nej-böckerna antingen sånt som jag läser redan nu eller sånt om jag kan tänka mig att läsa . Med undantag för schi-fi, men även där gäller att rätt bok vid rätt tillfälle så är ingenting omöjligt.
Monika sa…
Jag läser inte så mycket modern sci fi, tycker knappt det finns någon som är värd namnet. Men lite gammal, hederlig av Arthur C. Clarke eller Isaac Asimov... mumma :)
Carro sa…
Haha, ja det där med främmande språk var ju faktiskt en bra punkt ;)
Carro sa…
Haha, ja det där med främmande språk var ju faktiskt en bra punkt ;)
Madde sa…
Det var mycket du ratade! :)
Zelly sa…
Håller med om dessa tjocka sco.fi böckerna, det lockar mig inte alls.
Säger också nej tack till poesi och dietböcker.
Mia Eggimann sa…
Jag känner faktiskt att jag är öppen för det mesta. Jag gillar omväxling så det med olika genrer,
Mia
Ja böcker på språk jag inte kan känns ju väldigt onödigt att ha!
Lena sa…
Dietböcker skippar även jag.
Freja sa…
Allt du skriver om finns i mina hyllor, förutom på okända språk (tror jag, fast jag har i bakhuvudet att jag någonstans har en sån bok med...) Men harlequin, de böckerna finns inte i hyllan, de åkte i soporna istället!
Tänk så olika en kan vara - de fyra första punkterna och den sista förekommer frekvent i min bokhylla :) Men dietböcker skriver jag under på.
Malin sa…
Dietheysen klarar jag mig utan också.

Populära inlägg i den här bloggen

Abdel Sellou - En oväntad vänskap

Anki Edvinsson - Lust att döda

Teen wolf ~ säsong 2