7 mars 2014

Bokbloggsjerka 7 – 10 mars

Idag får vi frågan "Vilken typ av böcker kommer aldrig finnas i din bokhylla?" 

KlassikerJag tycker de har ett knepigt språk och så länge inte vissa barnböcker ex av Astrid Lindgren räknas som klassiker så kommer de inte hamna hos mig, inte för att jag ska läsa dem i alla fall.

Sc-fi/Fantasy 

Visst någon paraonomalfantasy bok kan väll gå an och de här ungdomsböckerna med lite sci-fi/fantasy inslag fungerar oxå. Men däremot INTE dessa tjocka böcker som bara blir fler och fler så man kan tro att de föröka sig värre än kaniner och helt plötsligt är en serie så oändligt lång att det är omöjligt att ens bära alla böckerna samtidigt.

Gamla böcker

Jag gillar böcker med moderns språk = så att texten flyter på, jag gillar inte att fastna på ord eller meningar och fundera på vad de menar.

Poesi Ja alltså nej det fungerar inte, det är ingenting för mig... 

Diet-mat böcker Böcker om olika dieter går inte heller hem här, jag äter det jag tycker om och mår bra av!

För mig okända språk
Böcker som för mig är skriva på språk jag inte kan, varför ska jag ha massa böcker hemma på ett språk om jag inte begriper ett smack av lixom. 

Historiska böcker
Jag gillar inte historiska romaner eller historiska böcker alls, utan vill läsa om nu tid.

Och nu ska jag kika in på vad ni svarar för att inse vilka punkter jag totalt glömde!

19 kommentarer:

 1. Men det finns ju så många olika klassiker! Och dessutom trycks vissa upp i moderniserade utgåvor med nyare språk. Jag ser klassiker mest som en topplista över vad som skrivits innan idag - bara det allra bästa från varje årtionde har ju blivit ihågkommet och tryckt igen, så det är en slags kvalitetssäkring... :)

  SvaraRadera
 2. Tänk så olika man kan vara, jag älskar att läsa om historia!

  SvaraRadera
 3. Håller med Sanna - det finns ju så många klassiker från olika tider. Alla är ju inte gamla, och alla har definitivt inte ett ålderdomligt språk. De favoritböcker du har idag kanske räknas som klassiker om tjugo år?

  SvaraRadera
 4. Hos mig finns det massor av historiska böcker, både fakta och skönlitterärt. Tänk så olika vi kan vara :).

  SvaraRadera
 5. Trist om de klassiker du försökt dig på har ett knepigt språk. Alla är inte så tycker jag. Om jag köper en bok ska den dock definitivt vara på ett språk jag kan läsa ;-)

  SvaraRadera
 6. Håller med om att klassikerna är värda en chans - jag älskar verkligen klassiker! Det finns ju oftast en anledning till att de levt kvar och fortfarande läses. Men visst kan språket göra dem lite svårtillgängliga ibland.

  SvaraRadera
 7. Poesi har jag också svårt för, men det finns en del som jag faktiskt kan uppskatta. Klassiker är det likadant med. Vissa är urtrista, men många är riktigt bra.

  SvaraRadera
 8. Hos dig är alla de olika nej-böckerna antingen sånt som jag läser redan nu eller sånt om jag kan tänka mig att läsa . Med undantag för schi-fi, men även där gäller att rätt bok vid rätt tillfälle så är ingenting omöjligt.

  SvaraRadera
 9. Jag läser inte så mycket modern sci fi, tycker knappt det finns någon som är värd namnet. Men lite gammal, hederlig av Arthur C. Clarke eller Isaac Asimov... mumma :)

  SvaraRadera
 10. Haha, ja det där med främmande språk var ju faktiskt en bra punkt ;)

  SvaraRadera
 11. Haha, ja det där med främmande språk var ju faktiskt en bra punkt ;)

  SvaraRadera
 12. Det var mycket du ratade! :)

  SvaraRadera
 13. Håller med om dessa tjocka sco.fi böckerna, det lockar mig inte alls.
  Säger också nej tack till poesi och dietböcker.

  SvaraRadera
 14. Jag känner faktiskt att jag är öppen för det mesta. Jag gillar omväxling så det med olika genrer,
  Mia

  SvaraRadera
 15. Ja böcker på språk jag inte kan känns ju väldigt onödigt att ha!

  SvaraRadera
 16. Dietböcker skippar även jag.

  SvaraRadera
 17. Allt du skriver om finns i mina hyllor, förutom på okända språk (tror jag, fast jag har i bakhuvudet att jag någonstans har en sån bok med...) Men harlequin, de böckerna finns inte i hyllan, de åkte i soporna istället!

  SvaraRadera
 18. Tänk så olika en kan vara - de fyra första punkterna och den sista förekommer frekvent i min bokhylla :) Men dietböcker skriver jag under på.

  SvaraRadera
 19. Dietheysen klarar jag mig utan också.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...