9 februari 2014

Surfplatta/Läsplatta

I år fyller sådana där stora siffror vilket innebär att jag blir vuxen på riktigt(nej varken 18 eller 20), och man måste tydligen önska sig saker och för en gångs skulle får man tydligen önska sig även dyra saker. 
Och då måste jag ju skriva en bokig önskan, jag funderade på att köpa en ny mp3 spelare eftersom min har gått sönder(tredje på mindre än ett år..) och jag vill kunna lyssna på ljudböcker i bilen och på mina hundpromenader  men jag har hittat en jag vill ha och har inte riktigt "tid" att vänta.
Så nu funderar jag kring en surfplatt eller en läsplatta, jag kanske måste ge e-böckerna en riktig chans, för jag får tok ont i ögonen och tycker skärmen är grymt jobbig att läsa på när det är svart text mot vitbakgrund dessutom sitter man så sjukt obekvämt och det är hyfsat omöjligt att läsa i sängen. 

Så nu vill jag veta allt om ERA erfarenheter kring surfplattor och läsplattor, för och nackdelar, vilka är bra vilka är mindre bra och VARFÖR!?!
Så kan jag sen sammanställa det och kanske har jag då fått nya frågor!!
Snälla skriv nu och berätta om era erfarenheter så jag vet vad jag borde önska mig!! :)
//[Anna]


Uppdatering 13/2-14
Jag har bestämt mig för att önska mig en surfplatta när jag fyller år, tror att den kommer bli använd väldigt ofta av mig sambon och dottern. Och då kan jag lägga in även hundiga tränings/tävlings grejer på den och ta med, andra gör sånt med telefonen men det gillar inte min alls.

6 kommentarer:

 1. Köpte en lite äldre surfplatta, samsung minitab, i somras. Är mycket positivt överraskad. Gillar att jag kan ladda ned böcker i olika appar och samtidigt har den blivit ett bra verktyg i läsandet och skrivandet av bloggar.

  SvaraRadera
 2. Jag hade en Amazon Kindle Touch, var jätte nöjd med den. Var riktigt behaglig att läsa på och jag glömde flera gånger bort att det var en läsplatta och inte en fysisk bok jag höll i, hände mer än en gång att jag vände på läsplattan för att kolla bokens omslag ;). nackdelen med Amazons läsplattor är ju att de är kopplade dit, så har man inte för avsikt att läsa massa böcker på engelska eller ta hem böcker från Amazon rekommenderar jag en annan läsplatta. Läser man mest på svenska men någon gång känner för att läsa en e-bok från Amazon så är det inte omöjligt att konvertera om Amazons format till ett annat.
  Hade jag fått välja mellan läsplatta och surfplatta hade jag mest troligt valt surfplatta för att man kan göra mer på den än att läsa t.ex. iPad kan man koppla till Netfix m.m och se film & tv-serier. Hade jag däremot inte varit intresserad av något annat än att läsa böcker, då hade jag köpt en läsplatta.

  SvaraRadera
 3. Jag har testat både Adlibris Letto och Surfplatta (Samsung Galaxy Tab 8"), recensioner för båda finns på min blogg (se under fliken Malin tycker till, då hittar du dem).
  Jag är dock helsåld på surfplatta. Man kan läsa, spela, se på film you name it. Den är mångsidig. :)

  SvaraRadera
 4. Jag köpte en ipad till mig själv i julklapp och jag trodde inte att jag skulle gilla det så mycket som jag gör. Dels är det ju awsome eftersom jag både har iphone och macbook. Och allt synkas mot samma cloud.

  När det kommer till att läsa så har det sina fördelar, framför allt så man reser, istället för att ha med sig 10 böcker så har man en platta, det finns en hel del gratisböcker,så jag har inte köpt några än. Du kan växla från dag ocg natt läge. Dagen är det vit abkrund och svart täxt på natten tvärt om. Den finns det ett annat läge som jag brukar använda som ser ut som lite gulare papper som är lättare för ögonen. Det går också att ställa in ljusstyrkan så att det passar en perfekt.

  Det som jag ser som den stora nakdelen är att om man köper böcker så kan maninte låna ut dom, vilket är lite jobbigt för då måste man byta platta med varandra och det vill man ju inte ;)

  SvaraRadera
 5. Åh fyller du också 30 år i år!? Jag fyller 30 den 3:e april och en månad senare gifer jag mig :)

  Jag har en iPad 3 och jag älskar den!

  SvaraRadera
 6. Jag har en ipad 2 som jag fick i födelsedagspresent förra året. Jag läser några e-böcker då och då på den, älskar ju att ha en fysisk bok i handen men en och annan e-bok är faktiskt skön att läsa och speciellt nu när många bokförlag verkar vilja skicka ut endast e-böcker. Jag älskar min Ipad, den är otroligt smidig att läsa på och så smidig att använda till annat. Jag har netflix på den tex som jag tycker om att titta på när jag är på mina sjukhusbesök tex som kan vara långdragna med alla tester som ska tas osv.

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...