22 juni 2013

Hannah Harrington - Tyst

Alla vet att Chelsea inte kan bevara en hemlighet och när hon på en fest berättar en hemlighet så får det enorma konsekvenser, det är nästan någon som dör.
Chelsea gör då ett medvetet val men hon trodde inte att konsekvenserna skulle drabba henne så hårt, hon är ju nästan oskyldig, ja förutom att någon nästan dog när hon berättade hemligheten, så hon gör det hon anser är det enda rätta hon avger ett tysthetslöfte och tänker inte yttra ett ord tills hon känner sig redo igen.

Chelsea var en av tjejerna i inne gänget men nu blir hon utfryst för att hon gjorde det moraliskt rätta valet men folk ser henne som en råtta, en förrädare och nu får hon själv känna på hur det känns att vara den som blir hackad på i skolan.
Men med sitt nya sätt att kommunicera så lär hon känna nya personer som kommer stötta henne och få hennes liv att kännas helt okey trots att hon saknar sin bästa kompis.

Det här var en riktig sträckläsnings bok!! Den var så bra och jag känner verkligen igen så många karaktärer i boken från min egna skola, så boken känns riktigt realistisk samtidigt som den här boken är nog väldigt bra för ungdomar att läsa. Att se att det ordnar sig oftast även om man måste göra svåra val, men att man ska göra det som är moraliskt rätt och inte bara göra som andra säger eller vill att man ska göra.  
Jag älskar verkligen alla karaktärer, eller nä inte några men vissa behövs och vissa vill jag bara banka in lite vett i skallen på men för eller senare hoppas jag att de växer upp och inser vad de gjort men tyvärr brukar de inte göra det men man kan själv ha huvudet högt och veta att man själv handlat rätt och gjort rätt val.
 Betyg 5 av 5

Finns att köpas på Harlequin.

3 kommentarer:

 1. Det låter som en bok som mina barn skulle läsa! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Skulle kanske kunna vara en bok jag skulle gilla.

  Sv. Ja det är nog mer viktigt med ljudböcker, och det lyssnar jag aldrig på. :) Provat lite en gång men jag vill nog hellre läsa. Men i en ljudbok om dom säger att en person har en viss dialekt måste det ju höras också, annars blir det ju så fel.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte med om denna jättemycket :)

  SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...