12 juni 2013

Buthler & Öhrlund - Uppgörelsen

Nu har vi kommit till del 4 av böckerna som handlar om Christoffer Silfverbielke. (En nästan vanlig man, Grannen, Återvändaren)

Christoffer Silfverbielke är tillbaka i Sverige och han smider hemska planer.
På julafton kidnappar han Jacob Colts familj(Colt var ute på en utryckning annars hade även han varit hemma)  och eldar ner deras hus och senare ringer han Colt så att han ska veta vem som har tagit hans familj. Poliserna söker efter Silfverbielke men på grund av alla hans förklädnader och att han har olika bilar gör det svårt att hitta var han gömmer sig.
Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan ärkefiender där båda helst vill se den andre död, men deras samman drabbning kommer inte bara drabba de två utan även ett antal människor runt omkring som är mer eller mindre oskyldiga.

Spännande spännande, jag stör mig dock på att Colt går till Linda när hans familj är kidnappad, och att även hans fru har varit otrogen gör ju att man snart inte gillar någon karaktär utan det är mestadels hatkärlek.
Jag hoppas att det kommer komma en femte bok men då tror jag att Silfverbielkes syster kommer få visa sina psykopat drag och Colt kommer nog vara villig att mörda för att hämnas det som hände i den Uppgörelsen.
Jag tyckte den här boken var bättre än de tidigare och jag hoppas på den utvecklingen.

Betyg 4 av 5

2 kommentarer:

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...