14 maj 2013

David Lagercrantz, Zlatan Ibrahimovic - Jag är Zlatan

Även om jag är fotbolls intresserad så har jag aldrig förstått all uppståndelse kring Zlatan, kanske för att jag anser att fotboll är en lagsport och att då en individuell spelare ska ha så mycket uppmärksamhet känns bara fel. Så jag hade inte alls tänkt läsa den här boken men det blev så ändå.

Vi får ta del av Zlatanas liv före han blev känd, från hur han växte upp med sin mamma på Rosengård, hur han stal cyklar och bråkade med familjen och lagkamraterna,
Hur han alltid ville vara bättre och tränade tills han var bättre än alla andra och tillslut blev en offentlig person som skapade stora rubriker oavsett vad han gjorde.
Även Helena finns med, hur hon var en av få som inte var så imponarad av Zlatan, en tjej med skin på näsan och en egen karriär på g.

Fast jag egentligen inte trodde det så gillade jag boken, okey all skit som Zlatan har hittat på med att stjäla cyklar, vara otrevlig osv känner jag inte att jag vill dela med mig av till ungdomar som ser upp till Zlatan. Som att "Du kan bete dig som du vill det blir inga konsekvenser" för jag tycker lite Zlatan har glidit fram på ett banan skal, visst han har jobbat hårt för att bli teknisk och kunna trolla med en fotboll men ändå, jag kommer inte vara nå mer imponerad av Zlatan än vad jag var innan jag läste boken. Men jag gillar hur boken är skriven och att den känns väldigt äkta.
                                                               Betyg 4 av 5
2 kommentarer:

  1. Jag älskar Zlatan :) Bortsett från att jag gillar karl så tyckte jag väldigt mycket om denna bok. Det var intressant att höra hans historia.

    SvaraRadera
  2. Gillade visserligen inte heller de dumma saker Zlatan hittat på, men jag såg det mer som att en invandrarkille med de sämsta förutsättningar kan ta sig ur en ond cirkel.

    Då var det värre med det han gjort som vuxen och som berättades med inte så liten stolthet, som den där vansinneskörningen han gjorde.

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...