Bloggande-bokcirkel? Deckare?

Ni kanske har läst om det hos Nelly på Nellonsbokblogg? HÄR kan ni läsa inlägget om blogg bokcirkeln. Jag gillade verkligen tanken på att få diskutera böcker MEN där kommer det bli koncentrerat på YA(Young Adult) böcker och jag behöver verkligen läsa de böcker som jag har hemma, visst jag har några YA men de flesta har alla andra redan läst och jag ingen plan på att köpa mer böcker, jag måste ju bromsa mig själv innan jag drunknar bland alla olästa ;)
Ett trevligt sätt att dö på i och för sig men jag skulle gärna vilja hinna läsa mina böcker.

Så jag funderade, och funderade lite till och insåg att vi är ju en del bok bloggare som läser deckare, så en bokcirkel koncentrerad på deckare men som även kan läsa annat ibland kanske? Eller?
Och när många deckare kommer i serier så kanske det räcker att man läser en bok ur serien så att fler kan känna sig delaktiga? För kommer man ihåg ex första boken så kan man diskutera den även om man läst en annan del i serien.
Jag tänkte att det här kunde vara ett bra sätt för att ta tag i lite böcker som står olästa i bokhyllan.

Någon mer som är sugen?

Kommentarer

 1. Låter väldigt intressant! Jag hakar gärna på :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig detta. Har precis blivit medlem i en fysisk bokcirkel men det ska väl inte vara några problem att vara med i två kan jag tänka :)
  Är öppen för att läsa i princip vad som helst, men läser oftast i original om det är engelska. Men som du säger, det hindrar ju inte att läsa olika om det finns de som tycker det är jobbigt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det låter jättekul, så skulle gärna vara med! Undra lite hur formatet skulle vara bara? Vart och hur man skulle diskutera den liksom?

  SvaraRadera
 4. Låter väldigt intressant och skulle gärna haka på :)

  SvaraRadera
 5. Oj vad roligt med 4 stycken som är intresserade :) Några tips på var vi ska diskutera det här?
  Och om vi ska rösta fram en bok i månaden att läsa?
  Flöda med förslag :)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt och vilken bra ide Anna :) Jag älskar verkligen att läsa deckare.
  Att vi röstar fram en bok i månaden att läsa tycker jag låter som en jättebra ide. Vi kan ju alla kanske komma med några tips på kanske 1-2 böcker och så kan vi ju rösta.
  Jag är inte så jättehemma på vart och hur man kan diskutera detta. Någonstans har jag hört att skype har en chatt funktion. Kanske det är något?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Abdel Sellou - En oväntad vänskap

Anki Edvinsson - Lust att döda

Teen wolf ~ säsong 2