29 december 2012

Hjorth, Rosenfeldt - Lärjungen

Det här är del två i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

Det har begåtts en rad brutala kvinnomord i Stockholmstrakten. Det ligger på Torkel Höglunds bord men hans team har kört fast i brist på ledtrådar, morden påminner in i minsta detalj om de som dåd som utfördes av Edward Hinde men han var Sebastian Bergman med och satt bakom lås och bom för 15 år sedan och där sitter han ännu.
Sebastian kommer även den här gången in i utredningen men den här gången så är det lite oväntat vilken roll han kommer få för utredningen.

Jag gillar den här boken bättre än deras första, kanske för att Sebastian inte har lika många kvinnor, för att han är mer mänsklig och för att han verkar försöka ta tag i sina egna demoner. Jag hoppas nästa bok blir ännu bättre och det ska bli spännande den dagen Vanja inser vem Sebastian verkligen är, för det måste ju komma fram för eller senare. Jag förstår inte varför jag drog ut så länge på att läsa den här boken.
Betyg 4 av 5

1 kommentar:

  1. Jag har fortfarande inte läst den första, men båda delarna står och väntar på sin tur :)

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...