11 september 2012

Kristian Fredén - Den nya flickan

Sara är blyg och tyst och hennes bästa kompis verkar ha bytt ut henne mot en annan tjej i klassen, hon är utanför i skolan och sitter mest på muren och väntar...tills Ines börjar.

När Ines kommer ny till klassen så bryter hon mot alla regler som en nykomling har, hon är inte tyst och blyg utan hon syns och hörs och säger ifrån. Ines röker, har lila läppstift,armband av nitar och hemma har hon en orm som husdjur, dessutom hotar hon att döda klassens mobbare och påstår att hon har gjort det förut.

Sara kan inte låta bli att prata med Ines och blir fashinerad av hennes personlighet och vill själv vara tuff och kaxig och inte bry sig så mycket, men är Ines farlig att umgås med?

En lättläst bok som är väldigt tunn och många stunder tråkig, vissa delar speglar tyvärr dagens skolor men det känns många gånger överdrivet och påhittat i boken som att författaren inte riktigt vet vad han pratar om och att han överdriver det över gränserna(Inte mobbar delen men Ines och Ines & Saras hämnd)
Sen så slutade boken bara och hade väll inget slut? Jag kände då som att det fattades ett slut... 

Betyg 1,5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...