8 september 2012

Emma Hamberg - Mossvikenfruar - Chansen

Anki och Peter har varit tillsammans förevigt, sedan de gick i 9an, de är gifta har hus varsitt jobb och försöker skaffa barn. I grannhuset bor Linda och Mats som är lite "finare" men glamorösare jobb, hus och de vill inte ha barn utan de lever livet. Anki och Peter har gjort allt tillsammans, och Anki känner sig som en medelmåtta som inte vill färga ögonbrynen även om hon brukar göra det hos Linda ändå, för Linda har en salong så hon får rabatt där.
Peter och Mats ska åka iväg till norrland och fiska en helg och då tänker Linda & Anki åka på spa och lyxa till det, efter helgen är alla helt slut och vardagen tar fort över igen men när Anki ska framkalla fotorullen som Peter hade i sin jackficka får hon en chock och åker hem till sina föräldrar, vilka är tjejerna som Peter och Mats träffade när de var och fiskade? Ska hon berätta för Linda?
Om det var du, vad skulle du göra då?
a) Älska glömma och förlåta
b) Älska glömma och förbli evigt bitter
c) Något helt annat?

Egentligen så borde det kanske ha varit lite sorgset när man läste om Peters otrohet men jag har mest fnissat mig genom bok och tyckt författaren slagit huvudet på spiken många gånger. Hur alla personer runtomkring har reagerat har varit klockrent och så bra och jag verkligen gillade den här boken :) Den var aldrig riktigt förutsäg bar utan man var så nyfiken på vad som skulle hända och hur Anki ska göra med de olika valen hon har att välja på i olika situationer!
Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...