31 juli 2012

Ann Rosman - Fyrmästarens dotter

På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand bygger man en ny turis- och konferensanläggning i det projektet ingår även att man rustar upp de gamla fyrpersonalens bostäderna samt den gamla fyren Pater Noster ska få ställas tillbaka på plats.
Två av de utländska murarna finner ett gammalt lik bakom en igenmurad dörr i fyrmästarbostadens matkällare, men deras chef vill hellre betala dem en större summa pengar och att de återvänder hem än att polisen ska bli inkallad.
Karin Adler som tillhör Göteborgspolisen får fallet på sitt bord, till en början har man inte mycke att gå efter utan bara förteckningen på försvunna personer och en vigselring.

Boken var betydligt bättre än vad jag trodde efter att ha läst på baksidan,den var väldigt levande men stundvis kände jag att den blev lite grötig med personer hit och dit och nu tid och då tid även om det senare var skrivet och gjort på ett väldigt bra sätt. Ska helt klart läsa fler böcker av Ann Rosman.
Betyg 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Oj, du tyckte visst inte riktigt som mig men vet inte om skillnaden låg i att jag lyssnade på den som ljudbok! Nja, jag vet inte :)

    SvaraRadera
  2. SV: Ja, kanske det! Jag kanske kan läsa om den men i bokform om ett par år :)

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...