31 mars 2023

Peter James - Ett snyggt lik

 

Roy Grace #2

Titel & Omslag
Ett passande omslag till titeln som passar till handlingen. 

Handling
Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltpget glömt på sätet. Och när han försöker hitta ägarens adress genom att stoppa in skivan i sin egen dator blir han vittne till ett mord. 

En död kvinna hittas senare i ett rapsfält i utkanten av Brighton och kommissarie Roy Grace får hand om fallet, ett fall som omgärdas av väldigt många frågor: Var är den dödade kvinnans huvud? Vad betyder skarabén som hittas inuti kvinnan? Och vad menar den hysteriske mannen som ringer och säger att han ahr bevittnat mordet på sin dator? 

Mina åsikter
Jag stör mig jätte mycket på att man hela tiden kallar Roy Grace vid efternamn. 

Jag tycker att den här boken är lite seg, och jag fastnar inte riktigt för karaktärerna. Jag hade önskat lite mer fart i handlingen och lite mer djup. Vi lämnas egentligen med för många frågor och helt ärligt så minns jag inte ens slutet... Anledningen till att Ett snyggt lik får en trea är för att jag gillar delar av storyn, men då man inte får veta allt och det inte flätas ihop nog bra så blir det inte mer än så. 

Spoiler varning!
Varför var det just den familjen som var utvald?  Hur kunde de se till att just han tog skivan och att han skulle titta på den?  

Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...