19 december 2022

Anders de la Motte - Vintereld

 

Årstidskvartetten #3

Titel & Omslag
Återigen ett snyggt omslag och en titel som passar ihop med övriga böcker i serien. 

Handling

Lucianatten 1987 brinner en dansbana i en skånsk stugby ner till grunden. En ung kvinna dör i lågorna, och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroende sviks och familjer splittras innan en ung mordbrännare till sist erkänner. 

Trettio år senare ärver Laura Aulin den nedgångna stugbyn av sin faster. För första gången sedan branden återvänder hon nu till trakten. Hon hoppas att fasterns bergavning ska bli ett tillfälle att läka såren och återknyta banden med de gamla vännerna. 

Men hennes närvaro rör upp både bitterhet och ilska och när nya bränder anläggs blir stämningen fientlig. Samtidigt börjar Laura ana att fastern kommit något på spåren före sin död och hon tvingas ifrågasätta allt hon minns om den tragiska lucianatten. 

Mina åsikter
Precis som med höstdåd så är tempot väldigt långsamt, det är mycket fokus på att beskriva personer och miljöer men tyvärr hade jag velat ha ett högre tempo för att få mer flyt i läsningen. Men den här boken har ändå en intressantare story än höstdåd och jag tycker att slutet också är bättre. 


Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...